Oldsmobile 98 DHC

Oldsmobile Holiday 98 uit 1956.

Op zaterdag 26 april zagen we een schitterende Oldsmobile op onze meeting verschijnen. Daar wilden we toch wel even wat meer van weten dus gingen we op zoek naar de eigenaar. En zo kwamen we in contact met Sjef de Lange uit Utrecht, trotse bezitter van deze Oldsmobile Holiday 98 van ‘t bouwjaar 1956, uitgevoerd in kleuren uit die jaren : gebroken wit / groen.

Sjef heeft deze Oldsmobile alweer bijna zo’n jaartje of 8 op zijn naam staan. Het is niet zijn enige Amerikaan, dus Sjef lijkt zich wel thuis te voelen in een USA Car. Sjef heeft zoals hij ‘t zelf omschrijft de auto via marktplaats kunnen kopen. De auto was al in goede en complete staat dus de koop was zo afgerond. De Oldsmobile is al eerder in Nederland op professionele wijze gerestaureerd dus dat is een goede start. Zelf heeft hij daarna door de jaren heen de auto nog verder naar zijn eigen smaak aangepast zoals banden met mooie brede white-walls, 2 verchroomde uitlaatdelen aan beide zijde van de auto, radio en geluidsinstallatie. Ook heeft hij zelf een nette achterbumper in Amerika op de kop weten te tikken en zijn o.a. de deurkrukken en achterlichten vervangen.

De motor heeft Sjef zelf gereviseerd. Al pratend komen we erachter dat we hier te maken hebben met een V8. Type 350 Rocket, met een inhoud van 5.3 liter. Vol trots laat Sjef zien dat hij ook onder de motorkap de kleurstijl van de auto heeft aangehouden. Over smaak gaan we ’t hier niet hebben, wij vonden dat ‘t er allemaal picobello uitzag.

Sjef gebruikt de Oldsmobile als hobbyauto en als het weer t toelaat is hij met regelmaat aanwezig op meetings. Een mooi ritje maken is leuk en puur genieten dus ook bij de SPN in Den Bosch zal Sjef met zijn Oldsmobile of één van zijn andere Amerikaanse auto’s met regelmaat te zien zijn.
Al met al, een mooie Oldsmobile, een lust om naar te kijken als je van de jaren ‘50 stijl houdt.